Podologia
Durant molts anys, els peus han sigut els grans oblidats, encara que tenen una funció molt important.
Fins que no es pateix de mal de peus no som conscients del que representa.
Cal arribar fins això?
Cada vegada les persones som més conscients dels trastorns podològics que podem arribar a patir, i és per això que se li està donant la importància que cal a tenir uns peus cuidats, equilibrats i protegits.
És important que el pacient sigui atès per equips multidisciplinaris i arribar a un objectiu comú pel seu benestar més complert i millora de la qualitat de vida, mitjançant tractaments personalitzats.
Onicocriptosis o ungla encarnada
+ info
És quan la làmina ungueal s’introdueix en la pell periungueal del dit generant dolor, inflamació i fins i tot infecció. Es pot desenvolupar de manera puntual o cronificar. El seu tractament pot ser conservador tallant l’espícula, que es clava i reeducant l’ungla; o quirúrgic (Matricectomia parcial) per evitar recidives.
Onicomicosis
+ info
És la infecció fúngica (fongs) de la làmina ungueal. Pot donar una coloració blanca, groguenca o fosca, limitada en la zona superficial o subungueal. Depenent de la seva amplitud d’infecció es determina el tractament: barnis ungueal, pomada tòpica, antifúngic oral i/o tractament amb làser. Hi ha més possibles tractaments.
Traumatisme ungleal
+ info
Pot ser un gran traumatisme sobre el dit o petits traumatismes repetitius, que poden donar una alteració en la lámina ungueal a nivell de coloració i/o morfologia.
Tinya pedis
+ info
És una infecció fúngica (fongs) que afecta a la pell dels peus produïnt descamació (tipus seca) i vermellor en la planta dels peus i els seus laterals. La forma vesiculosa (tipus humida) es més freqüent en la zona interdigital, i pot generar clivelles doloroses.
Berrugues
+ info
Són infeccions víriques que poden sortir de manera solitària o en mosaïc en les diferents parts dels peus ( dits, planta, periungueal…)
Hiperqueratosis Heloma
+ info
És una acumulació de pell seca superficial en una zona puntual del peu per un roce prolongat o en una zona de pressió. Quant aquesta pressió augmenta en una zona més concreta pot generar la hiperqueratosis en profunditat en les capes dèrmiques i es genera un Heloma o “ull de poll”.
Peu diabètic
+ info
La Organització Mundial de la Salut, OMS, defineix el peu diabètic com “la presència d’ulceració, infección i/o gangrena del peu associada a la neuropatia diabètica i a diferents graus d’ enfermetat vascular perifèrica.
Pròtesis de silicona
+ info
És un tractament podològic per controlar les deformitats digitals dels peus ( hallux valgus, dits garra, sindactilies…) i evitar les possibles alteracions dèrmiques que això genera en les zones digitals (interdigitals, pulpells, dors dits, zones subdigitals). També pot treure pressió plantar en els caps metatarsals (metatarsàlgia).
Plantilles
+ info
Plantilles personalitzades, tenint en compte les activitats que realitza la persona i els diferents calçats específics que pugui utilitzar. Exploració exhaustiva tant visual com informatitzada.
Estudi de la marxa
+ info
Estudis de la marxa i exploracions biomecàniques amb plataforma de pressions, tant en bipedestació estàtica com en dinàmica.
Exploració Biomecànica
+ info
Orientació per a un calçat correcte
+ info
Tot calçat té com a objectiu la protecció del peu. Les característiques dels diferents materials que els composen i la seva distribució és fonamental per protegir el peu en l’activitat especifica en la que ha de ser utilitzat. És molt important estudiar el calçat que s’utilitza en un peu patològic o amb la tendència a una deformitat per saber si és el més correcte o no, i si ens ajudarà en l’objectiu del tractament.